Διατροφή

MACRESCES ®

Συμπλήρωμα διατροφής με βάση την πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Το προϊόν

MACRESCES

Το Macresces στοχεύει στην κάλυψη όλων των αναγκών για ενσωμάτωση πρωτεΐνης στη διατροφή σύμφωνα με την Blackburn. Για τη θεραπεία του υπέρβαρου και της μεσαίας/βαριάς παχυσαρκίας. ειδικά για τη θεραπεία της τοπικής παχυσαρκίας.
Τα μακρόστενα, χάρη στην ενσωμάτωση με L-αργινίνη και παντοθενικό οξύ, επάγουν τη μεγαλύτερη έκκριση GH και επομένως επιτρέπει την απώλεια λιπώδους ιστού και τη διατήρηση της άλιπης μάζας. Ιδιαίτερα στις γυναίκες επιτρέπει την κινητοποίηση του λίπους από τις περιοχές εντοπισμένης παχυσαρκίας με αναμόρφωση του σώματος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 210 9848108

Πρωτεϊνικό συµπλήρωµα, ποσοτικά και ποιοτικά πλήρες, διαθέσιµο στο γιατρό για τον ασθενή.

Η αµυνοξεϊνική θεραπεία των 21 ηµερών.
(Λαχανικά + Πρωτεΐνη)

Υπολογισµός ηµερήσιας δόσης Πρωτεϊνών.

Σε πρώτο στάδιο, έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις που θα σας ορίσει ο γιατρός, θα πρέπει να ορίσετε (ασθενής & γιατρός) το επιθυµητό βάρος στο οποίο θέλετε να φτάσετε. Το λεγόµενο βάρος – στόχος. Για να υπολογίσουµε την ηµερήσια δόση πρωτεΐνης που πρέπει να λαµβάνει ο οργανισµός σας, πολλαπλασιάζουµε το βάρος στόχος µε το 1,5 (για άνδρες) ή µε το 1,2(για γυναίκες).

Πρωτεΐνη υπό µορφή συµπληρώµατος

Έχει αποδειχθεί πως για να έχουµε το καλύτερο αποτέλεσµα είναι προτιµότερο, η µισή ποσότητα πρωτεΐνης να λαµβάνεται υπό τη µορφή συµπληρώµατος και η άλλη µισή από κανονικές πρωτεϊνικές τροφές.

Πρωτεϊνικές τροφές

Βάση των παραπάνω υπολογισµών ο ασθενής θα πρέπει να λαµβάνει ηµερησίως 77gr πρωτεΐνης για να φτάσει στο βάρος-στόχο. Από τις καλύτερες µορφές καθαρής πρωτεΐνης είναι το συµπλήρωµα Macresces. Πέντε (5) φακελίσκοι ισούνται µε 40gr καθαρής πρωτεΐνης, τους οποίους µπορεί ο ασθενής να τους καταναλώνει ενδιάµεσα στην ηµέρα του όπως εκείνος επιθυµεί. Τα υπόλοιπα 37gr πρωτεΐνης που του αποµένουν να καταναλώσει, µπορεί να τα πάρει µέσω άλλων τροφών. Όµως λόγω του ότι το περιεχόµενο πρωτεΐνης διαφέρει, αναλόγως τη ποιότητα και το είδος της τροφής, διαχωρίσαµε τις τροφές σε 5 διατροφικές κατηγορίες. Κάθε κατηγορία αντιστοιχεί µε ένα συντελεστή µετατροπής. Βάση αυτού του συντελεστή µπορούµε να υπολογίσουµε τα γραµµάρια τροφής που πρέπει να καταναλωθούν από κάθε κατηγορία, για να κατακτήσουµε το βάρος- στόχο που έχουµε ορίσει.

Ας δούµε ένα παράδειγµα.

Σε περίπτωση που ο ασθενής επιθυµεί το τρίτο γεύµα της ηµέρας του να περιέχει καλαµάρια, πολλαπλασιάζουµε το 37 (υπολειπόµενα γραµµάρια πρωτεΐνης που πρέπει να καταναλώσει υπό µορφή τροφής) µε το 8,33 που είναι ο συντελεστής µετατροπής. Έτσι έχουµε: 37*8,33=308gr καλαµαράκια

Διατροφή µε το Macresces

Ο δεύτερος τρόπος που µπορούν να χρησιµοποιηθούν οι φακελίσκοι Macresces για την επίτευξη του ιδανικού βάρους, είναι καταναλώνοντάς τα για µια εβδοµάδα αποκλειστικά. Ας δούµε τι σηµαίνει αυτό.
Πρώτο και βασικό βήµα είναι πως και πάλι έχουµε ορίσει το ιδανικό βάρος µε το γιατρό µας έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις. Αφού έχουµε ορίσει το βάρος µας, και ας υποθέσουµε πως για µια γυναίκα είναι τα 64kgr, υπολογίζουµε πάλι τα γραµµάρια πρωτεΐνης που πρέπει ηµερησίως να δέχεται ο οργανισµός µας.
Έτσι έχουµε : 64*1,2=77gr.
Τα 77 gr αντιστοιχούν σε 10 φακελίσκους που µπορεί ο ασθενής να χωρίσει τη κατανάλωση τους όπως εκείνος επιθυµεί. Οι φακελίσκοι διαλύονται σε νερό. Η ποσότητα του νερού ορίζεται από τον ασθενή (αναλόγως το πόσο παχύρευστο ή λεπτόρρευστο θέλει να είναι το ρόφηµα του). Τονίζεται όµως πως θα πρέπει παράλληλα να καταναλώσει τουλάχιστο 2ltr νερού.

Διατροφή µετά το Macresces

Μετά το πρώτο κύκλο θεραπείας – διατροφής , συνεχίζει κανονικά ο ασθενής µια διαιτητική διατροφή των 1000-1700 θερµίδων για τουλάχιστον 3 εβδοµάδες. Για καλύτερα και πιο µόνιµα αποτελέσµατα καλό είναι να ακολουθείτε συνεχόµενα χαµηλοθερµιδική διατροφή ακόµα και εάν έχετε φτάσει στο στόχο σας.
Επίσης 1 φακελίσκο Macresces , µπορείτε να το παίρνετε σαν πρωϊνό για το υπόλοιπο της ζωής σας, εξασφαλίζοντας έτσι την σωστή ηµερησία δόση πρωτεΐνης.
Εάν δεν έχετε φτάσει στο ιδανικό σας βάρος από το πρώτο κύκλο συνεχίζετε κανονικά σε δεύτερο κύκλο θεραπείας, πάντα υπό τη καθοδήγηση του γιατρού σας.

Γενικές Οδηγίες

 • Καταναλώνετε 350/400 gr πράσινων λαχανικών κατά τη διάρκεια των βασικών σας γευµάτων.
 • Χρησιµοποιήστε παγωµένο ή χλιαρό νερό, καφέ, τσάι ή άλλα αφεψήµατα για τη διάλυση του Macresces για πρωΐνό. Σε περίπτωση που επιθυµείτε την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών προτιµήστε τη σουκραλόζη ή ασπαρτάµη.
 • Μπορείτε να αλλάξετε το µεσηµεριανό σας µε το βραδινό σας γεύµα.
 • Δεν επιτρέπεται να παραλείπετε γεύµατα ή να τρώτε µικρότερες ποσότητες από τα προκαθορισµένα.
 • Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ηµέρα.
 • Μην χρησιµοποιείτε καθόλου λάδι. Εάν χρειαστεί µόνο µια κουταλιά του γλυκού.
 • Καταναλώστε αγγούρια σαν σνακ ανάµεσα στα γεύµατα ή εάν σας πιάσει µια ξαφνική λιγούρα.
 • Χρησιµοποιείστε λεµόνι, µηλόξυδο, σκόρδο, κρεµµύδι και διάφορα εποχιακά ζαρζαβατικά για να νοστιµίσετε τα πιάτα σας.
 • Αλατίζετε τα φαγητά σας κανονικά, προτιµότερο το ακατέργαστο αλάτι.
 • Δεν καταναλώνετε γλυκά, τσίχλες εάν δεν βεβαιωθείτε πως δεν περιέχουν ίχνος ζάχαρης.
 • Επιτρέπεται να καταναλώνετε τσάι µε λεµόνι ή καφέ (µέχρι 2 την ηµέρα). Επιτρέπεται η προσθήκη γλυκαντικών ουσιών καθώς και η κατανάλωση φρέσκων φυσικών χυµών λεµονιού.
 • Όλα τα γεύµατα σας µαγειρεύονται στον ατµό ή στο grill.
 • Κινηθείτε όσο µπορείτε και αποφύγετε τη καθιστική ζωή βάζοντας στη ζωή σας τη γυµναστική (κυρίως αερόβια µορφή άσκησης όπως ποδήλατο, περπάτηµα, τρέξιµο).

Συστατικά

Milk protein, Vanilla flavor, Isoleucine, Ornithine Ketoglutarate, Arginine, Taurine, Citrulline, Tryptophan, Vitamin B5, Potassium citrate, Amorphous silica, Sucralose, Sodium pantothenate.

Επικοινωνία
 • Ελλήνων Αξιωματικών 45 (πάροδος Λεωφ. Κατεχάκη-Καρέας), Βύρωνας, 16233
 • +30 2109848108
 • venuslg99@hotmail.com

 • Αρ. ΓΕΜΗ 132164801000
Social